Ikävät totuudet

maanantai, marraskuu 3, 2008 12:38 | Kategoria(t): politiikka | 5 kommenttia
Avainsanat: ,

Noin puolitoista kuukautta sitten Jyrki Katainen sanoi, että Suomen talous on vahva eikä syytä huoleen ole. Maailman “finanssimarkkinoiden epävakaus” kyllä tuntuu täällä, mutta ei haittaa tahtia. Mm. OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen säesti, että lamaa ei tarvitse suomalaisten pelätä.

EU:n komissio on nyt todennut, että euroalue on lamassa ja pahin aika vielä edessä:

BRUSSELS (AFP) – The 15 countries using the euro have slumped into a shallow recession in the face of the worst financial crisis in generations, the European Commission estimated on Monday.

Onko Suomen talous jotenkin euroalueesta irrallaan? Vai onko niin, että ikävät totuudet lakaistiin maton alle ennen vaaleja?

Mainokset

5 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kyllä näin on, että ikävät totuudet lakaistiin maton alle täydellisesti ja röyhkeästi ennen vaaleja, jos edes lakaisijat itsekään ovat olleet riittävästi selvillä asioiden todellisesta luonteesta!

  2. Johan nämä paskanpuhujat tiedetään,aina kun suu aukeaa tulee sitä ittiään.

  3. Kuulin eilen Suomen Pankin osastopäällikköä. Hän on asiantuntijoiden ykkösluokkaa Suomessa.

    Ei Suomi tietenkään jää ulkopuolelle kun maailmalla menee huonosti, ollaan samassa sopassa. MUTTA, eilen julkistettujen IMF:n (Intern Monetary Fund) arvioiden mukaan Suomi lienee ainoa maa, jossa ensi vuonna on talouden kasvua 0,5%. Koko muu Eurooppa mm on miinusmerkkistä ja pahasti. Euroopan komissio arvioi kasvuksi Suomelle 1,3%, mutta sen Suvantokin arveli olevan ehkä ylioptimistista.
    Kaikki riippuu kaikesta globalisaatiossa, mutta Suomi on erinomaisessa perustilanteessa useimpiin muihin maihin verrattuna. Luottoluokituksemme on korkein A, josta johtuen valtion lainojen korko edullisin. Koroissa ei tarvita epävarmuuslisiä Suomen kohdalla.

  4. Totta kyllä, että Suomella on suhteellisesti parempi asema kuin suunnilleen kaikilla muilla euromailla, mutta toisaalta kaikki kasvuennusteet ovat tällä hetkellä tarkkuudeltaan kahviporoihin katsomisen kanssa verrannollisia.

  5. […] vakuutteli, että Suomessa ei ole syytä huoleen maailman talouslaman takia. Marraskuun alussa EU:n komissio totesi, että euroalue on virallisesti taantumassa, mutta Katainen oli hiljaa kuin kusi sukassa. Nyt […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: