Pitääkö jonkun loukkaantua?

torstai, marraskuu 13, 2008 23:06 | Kategoria(t): hölmöily, henkilökohtainen, turvallisuus | 2 kommenttia
Avainsanat:

Viimeisessä saunavuorossa on se hyvä puoli, että ei tarvitse aivan sekunnilleen lähteä pois, kun kerran kukaan ei ole tulossa seuraavalle vuorolle. Meidän talossa ilmeisesti kuitenkin ajatellaan, että sekuntiakaan ylimääräistä ei saunamaksulla pidä saada. Tänään nimittäin saunan valot sammuivat sekunnilleen klo 22.00 vuoroni päättyessä.

Onneksi olin ehtinyt pakata kassini ja panna housut jalkaan. Olin juuri istumassa pukuhuoneen penkillä ja sitomassa kengännauhoja, kun meni säkkipimeäksi. Kassin, pyyhkeen ja avaimeni löysin käsikopelolla.

Tuollainen sähkökellosysteemi on tietenkin siinä mielessä hyvä, että kiuas sammuu aikanaan, mutta valaistuksen liittäminen keskitettyyn järjestelmään on perseestä. Sähkökellon toiminnassa olen vuosien varrella havainnut huomautettavaa ja siitä on aiheutunut kirjeenvaihtoa isännöitsijätoimiston kanssa. Varsinkin keväinen ja syksyinen kellonsiirto tuntuu aiheuttavan ongelmia saunomiseen. Se on usein keskeytynyt ennenaikaisesti.

En osaa arvioida, kuinka paljon lisäkustannuksia siitä voisi aiheutua, jos viimeisellä vuorolla saunova jättäisi valot yöksi sammuttamatta. Sen kuitenkin tiedän, että ne eivät olisi murto-osaakaan siitä, mitä maksaisi rahassakin mitattuna yksikin vakava onnettomuus, joka aiheutuu valojen odottamattomasta sammumisesta. Puhumattakaan nyt siitä, että ihmishenkiä ja terveyttä ei voi rahassa mitata.

Sähkökello on sammuttanut valot sekä löylyssä ollessani että shampoo hiuksissa, tänään siis kengännauhoja sitoessani. Ei luulisi olevan ylivoimaisen vaikea asia irrottaa valaistus automaatiosta ja asentaa pukuhuoneeseen katkaisijat, joiden avulla saunoja voisi manuaalisesti sytyttää ja sammuttaa valot. Pitääkö jonkun polttaa itsensä kiukaassa tai liukastua saippuaan ennen kuin se tehdään?

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Sinut siis yllätettiin lähes housut kintuissa. Ei kiva. Pitäisi valomerkki ainakin tulla ennenkuin tulee totaalinen pimeys. Valomerkki pitäisi tulla just klo 22 ja siitä n 10-15 min totaalinen pimeys. Se tuntuisi oikealta.

  2. Aikaisempi kokemus näyttää, että itse ajastimen säätämisessäkin on ongelmia. Kun esimerkiksi kolme vuotta sitten keväällä meni pimeäksi klo 21.15, tulee siitä helposti mieleen, että kelloa on pyöräytetty väärään suuntaan. Tapaus sattui kellonsiirtoa seuraavalla viikolla.

    On myös ollut ennalta arvaamattomia katkoksia. Juuri tällaisten tilanteiden takia pitäisi olla mahdollista panna valot manuaalisesti päälle eli kiukaan ja valaistuksen katkaisu pitäisi olla toisistaan erillään. Jos automaatio lyö virran poikki yllättäen ja satut olemaan löylyssä tai pesuhuoneessa veden ja saippuan kanssa läträämässä, niin se on jo pahimmillaan hengenvaarallista. Tällaistakin on sattunut.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: