Kenelle Novaja Gazetan pokkari?

tiistai, marraskuu 18, 2008 16:17 | Kategoria(t): media, venäjä | Jätä kommentti
Avainsanat:

Into Kustannus julkistaa tänään Helsingissä ensimmäisen venäläislehti Novaja Gazetasta painamansa pokkarin (kiitos Vesalle vihjeestä). Piti oikein miettiä kaksi kertaa, mikä tässä mahtaa olla ideana. En ole varma, ymmärsinkö sitä täydellisesti.

Novaja Gazeta on yksi harvoja lehtiä Venäjällä, joka edes muistuttaa vapaata mediaa. Vaikka Kremlin propagandakoneisto on mahtava, Gazeta yrittää edes näyttää, että aivan kaikki eivät sen sanomaa niele. Tietenkin on hyvä, että vaihtoehtoista venäjäkuvaa levitetään myös suomeksi.

Mutta tätä pokkariformaattia en suoraan sanoen ymmärrä. Kenelle neljä kertaa vuodessa koostettava kirja on tarkoitettu? Venäjäfriikeille tuskin, sillä suuri osa heistä osaa venäjää ja saa aineiston operatiivisemmin alkukielellä. Ja vaikka ei osaisikaan venäjää, ilmestyvät Gazetan artikkelit netissä englanniksi. RSS-syötekin on tilattavissa eli artikkelit voi lukea tuoreeltaan.

Jos taas joku on niin ummikko, että ei ymmärrä sen paremmin englantia kuin venäjääkään, herää kysymys onko hän niin ulkomaailman asioista kiinnostunutkaan. Tälle porukalle voisi olla ehkä tarkoituksenmukaista tarjota suomenkielisiä artikkeleita tuoreina netissä. Se voisi toimia mielenkiinnon herättäjänä, mutta kuka niitä pokkareita oikeasti lukee? Kuviteltavissa oleville kohderyhmille muutaman kuukauden takaiset kirjoitukset ovat auttamattomasti eilispäivän uutisia.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: