Rahallinen ja sanallinen tunnustus

tiistai, joulukuu 2, 2008 5:02 | Kategoria(t): ympäristö | Jätä kommentti
Avainsanat:

En halua vähimmässäkään määrin väheksyä presidentti Halosen ”pitkäaikaista työtä Itämeren alueen hyväksi”. Varmasti hän on sekä presidenttinä että aikaisemminkin tehnyt paljon Itämeren alueen ympäristötietoisuuden parantamiseksi. Presidentti ansaitsee toimistaan tunnustusta ja sellaisena hänelle annettu Itämeri-palkinto on symbolisesti paikallaan.

Tässä nimenomaisessa ja monessa muussakin vastaavassa palkitsemisessa minua kuitenkin hiukan risoo se, että rahapalkintoja annetaan ihmisille, jotka eivät tarvitse rahaa. 5000 euron Itämeri-palkinto on aikaisemmin annettu mm. ruotsalaiselle suurliikemies Björn Carlsonille, joka lahjoitti 50 miljoonaa euroa perustamalleen Baltic Sea 2020 -säätiölle. En usko, että Carlson sen paremmin kuin Halonenkaan olisi erityisemmin rahapulassa ja kummallekin 5000 € lienee lähinnä symbolinen suure, jos sitäkään.

Baltic Development Forum palkitsee tietysti, ketä parhaaksi katsoo. Tuolle viidelle tonnille olisi ehkä kuitenkin löytynyt Itämeren ympäristön kannalta mielekkäämpää käyttöä, jos se olisi suunnattu suoraan esimerkiksi johonkin ruohonjuuritason ympäristöprojektiin, jossa se olisi oikeasti kohdentunut tarkoitustaan vastaavasti. Presidentille ja suurliikemiehelle olisi ehkä riittänyt pelkkä sanallinen tunnustus.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: