Vastoin parempaa tietoa

sunnuntai, joulukuu 7, 2008 18:16 | Kategoria(t): eu | Jätä kommentti
Avainsanat: ,

Mitähän Tanskan demarit oikein mahtavat ajatella? Vai ajattelevatko he yleensä? Minulle ainakin heidän ajatustensa virta jää käsittämättömäksi.

Tanskan demarit ovat huolissaan maahan virtaavista huumeista. Tästä syystä he vaativat tullitarkastusten tehostamista Saksan vastaisella rajalla. Se olisi ollut käyttökelpoinen konsti noin 40 vuotta sitten, kun Tanska ei vielä ollut EU:n jäsen, Schengenin sopimuksesta puhumattakaan.

Tarkkaan ottaen vielä 1990-luvun alussakin oli mahdollista suorittaa rajatarkastuksia EU-maiden välisessä liikenteessä. Nykyiset sisämarkkinasäännökset määräävät selkeästi, että tullitarkastus voi tapahtua ainoastaan siinä tapauksessa, että on perusteltua syytä epäillä konkreettista henkilöä tai ajoneuvoa. Ratsioita ei saa järjestää varmuuden vuoksi eikä pistokoeluontoisena.

Salakuljetusta torjutaan nykyaikana siten, että EU:n ja Schengenin sopimusalueen ulkorajoilla pyritään tehokkaasti estämään esimerkiksi huumeiden sisäänpääsy. Valtaosa huumeista tulee EU:hun muualta maailmasta. Lisäksi EU-maiden viranomaisten (poliisi, tulli, rajavartiosto jne.) yhteistyötä ja tiedonvaihtoa tehostamalla luodaan edellytyksiä tehokkaille toimenpiteille.

Jos esimerkiksi Saksan poliisilla on vihiä Tanskaan suuntautuvasta huumetrafiikista, sen tulee jakaa tietonsa tanskalaisten kanssa. Tässä tapauksessa Tanskan tullilla olisikin perusteltua syytä pysäyttää rajalla juuri se epäilty kuljetus. Umpimähkään tarkastaminen on paitsi EU-sääntöjen vastaista myöskin tehotonta resurssien tuhlausta.

Olen melko varma, että Tanskan demarit tietävät tämän erinomaisen hyvin. Tämä ei taatusti ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun poliittista propagandaa tehdään valheellisesti luottaen, että se uppoaa tietämättömään kansaan. Kuten myös osittain uppoaakin, valitettavasti.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: