Ylipakatut romput

perjantai, joulukuu 26, 2008 1:59 | Kategoria(t): pöyristyttävää, tietokone | 4 kommenttia
Avainsanat: ,

Kukahan perkeleen neropatti on keksinyt pakata poltettavat DVD-romput ensin yksitellen soliideihin muovikoteloihin ja sen jälkeen tempaista jokaisen kotelon päälle ohuen mutta sitäkin tiukemman muovikalvon? Voisiko se henkilö ystävällisesti kertoa minulle, miten hän on ajatellut, että rompun saa pois pakkauksesta, jotta sitä voisi käyttää siihen tarkoitukseen, mihin se on hankittu? Ja miksi se on täytynyt tehdä niin helvetin vaikeaksi?

Olen juuri polttamassa neljättä romppua viikon sisällä. Tämä joulunaika on nimittäin sopivan hiljainen erilaisiin tietokoneiden huoltohommiin. Rompuille olen polttanut tai polttamassa kaksi käyttöjärjestelmäversiota (Ubuntu 8.10 ja Solaris 08.11). Lisäksi tarvitsin kaksi romppua uuden läppärin Vistan varmistukseksi.

Yhtään romppua en ole saanut ulos pakkauksesta alle kymmenen minuutin taistelulla, pahimassa tapauksessa siihen meni reilu vartti. Se kalvo näyttää pettävän ohuelta, mutta on niin luja ja peräänantamaton, etten viitsi soveliaisuus-, häveliäisyys- ja siveellisyyssyistä mainita, mitä siitä tulee mieleen. Ärsyttävällä tavalla silmä on näkevinään siinä jonkun kiinnekohdan, josta muovi voisi lähteä purkautumaan, mutta siihen eivät pysty kynnet, hampaat, sakset eikä mikään muukaan taloudessani oleva työkalu tai oma ruumiinosani.

Yhtä pakkausta yritin epätoivoissani avata hampaillakin. Muovikoteloon onnistuin kylläkin puraisemaan ammottavan railon, mutta kalvo sen päällä ei ollut hammastelusta moksiskaan. Pysyipähän tiukasti paikallaan kuin paska Junttilan tuvan seinässä.

Kaiken huipuksi on joku vitsiniekka lätkäissyt kalvoon kierrätyspakkausmerkinnän! Ihan niinkuin siitä jotain kierrätettävää jäljelle jäisi sen jälkeen, kun sen vihdoin saa repeämään. Sitten se kyllä hajoaa niin tuhannen silpuksi, että muovihiukkasia löytynee pitkin lattioita vielä juhannuksenakin.

Kun kalvosta on päästy eroon, pitäisi vielä kotelo saada auki. Siitäkään ei heikkonäköinen ihan heti ota tolkkua, miltä sivulta laatikkoa saranapari löytyy. Oman aikansa saa sitäkin suostutella, joskaan ei läheskään yhtä kauaa kuin kalvoa.

Ideaalitapauksessa poltettua romppua tarvitaan vain yhden kerran (Ubuntu ja Solaris) tai ei kertaakaan (Vista). On tietysti hyvä, että ne ovat varmuuden vuoksi olemassa, mutta käyttötarpeeseen nähden ovat selkeästi ylipakattuja. Ei luulisi niiden laatikonpohjalla juurikaan kuluvan vähän yksinkertaisemmassakin kuoressa.

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Joillekuille Yrjö Jylhä tuo mieleen lapsuuden. Minulle taas ”Kukahan perkeleen neropatti on keksinyt – ” oli niin tärkeä ja vaikuttava osa lapsuutta että vieläkin se sävähdyttää ja aiheuttaa pakoreaktioita.

 2. Aikansa kutakin.

 3. Juu, kyllähän ne kalvot on tiukassa, jos ei sitten omista kirurgin veistä, se on hyvä työkalu siihen.
  Itse olen lopetellut romppujen kanssa pelleilyn ja siirtynyt noihin muistitikkuihin, ovat nykyään niin halpoja (8 Gt = 12 euroa), kun yhteen saan esim. mahdutettua koko koneeni c-aseman varmistuksen jonka voin palauttaa vaikka formatoidulle levylle edellyttäen tietenkin että koneessa on USB -boottituki. Paragon Drive Image 9 on siihen hyvä softa, kannattaa kokeilla. Myös kuville ymv. mulla on omat tikut kuten vastaavasti vaimon ja tyttären omista koneista varmistukset.

  tv.
  jari huotari

  • USB-tikut on käteviä, varsinkin kun ei kirurginveistä taida joka taloudessa olla. Nämä nyt polttamani neljä kuitenkin riittänevät siihen saakka, kun nykyiset koneeni kestävät. Ja toivon totisesti, ettei niitä tarvitse käyttää! No jollekin kaverille voin toki asentaa Ubuntun.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: