Kohdennettua mainontaa

tiistai, 6 tammikuun, 2009 1:14 | Kategoria(t): media, web 2.0. | Jätä kommentti
Avainsanat: ,

Luin Google Readerin kautta hellyttävää uutista Guardianissa: rakastavaiset Mika ja Anna-Bell, ikää kuusi ja viisi vuotta, pakkasivat uudenvuodenyönä matkalaukkuun aurinkoreleet ja karkasivat kotoaan Hannoverista matkustaakseen lentokoneella Afrikkaan. Siellä pariskunnalla oli tarkoitus mennä naimisiin ja palata sen jälkeen kotiin. Mukaan otettiin todistajaksi Mikan seitsemänvuotias isosisko Anna-Lena. Matka valitettavasti katkesi jo lentokentälle suuntautuvassa junassa.

Kuten tiedetään, Google rahoittaa mittavat palvelunsa näyttämällä niiden yhteydessä kohdennettua mainontaa. Se tarkoittaa sitä, että mainokset liittyvät temaattisesti näytettävään sisältöön, esimerkiksi GMailin sähköpostiviesteihin tai – kuten tässä tapauksessa – RSS-syötteen sisältöön.  Temaattiseen yhteenkuuluvuuteen päästään avainsanoja analysoimalla.

Tällä kertaa Googlen mainosrobotti on todellakin onnistunut löytämään englanninkieliseen uutiseen temaattisesti liittyvän suomenkielisen mainoksen. Eläköön avainsana-analyysi!

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.