Vanhenevaa ei pidä tukea

torstai, tammikuu 29, 2009 2:25 | Kategoria(t): internet, media, tv | Jätä kommentti

Olisiko siitä jotain haittaa, jos YLE, MTV 3 ja Nelonen joutuisivat laman seurauksena lopettamaan TV-lähetyksensä? Minulle ei olisi, koska minulla ei ole televisiota, jolla niiden lähetyksiä voisi katsoa. Katson tosin muutamia YLE:n sarjoja Areenasta, mutta voisin elää oikein hyvin ilman niitäkin. Siihen kuluvat pari kolme tuntia viikossa voisin hyvinkin käyttää johonkin muuhun.

TV-yhtiöt pyytävät valtiolta lamatukea. Olisin ymmärtänyt tämän paremmin edelliskertaisen laman aikana, koska silloin ei ollut Internettiä. Nythän kukaan ei ole TV:stä riippuvainen sen paremmin uutisten kuin viihteenkään takia. Tietoa löytyy itse valituista lähteistä enemmän kuin kukaan ehtii sulattaa ja jos joku ei löydä itselleen mieleistä viihdettä netistä, kannattaa katsoa peiliin.

Hyvä sisältö löytää aina vastaanottajansa, olkoon sitten viihdettä tai tietopuolista. Valtion tukea ei pidä pyytää siksi, että pystyttäisiin pitämään yllä vanhenevia rakenteita kuten maanpäällistä tai kaapelia pitkin välittyvää TV-verkkoa. Sen sijaan valtio voisi tukea ja kannustaa mediataloja sopeutumaan uuden ajan ympäristöön.

Lisäksi valtio voisi huomattavasti tähänastista tehokkaammin edistää nopeiden nettiyhteyksien leviämistä. Tavoitteeksi on asetettu 1 Mb/s joka tölliin. Ruotsissa sen sijaan puhutaan vakavissaan sata kertaa nopeamman yhteyden asettamisesta normiksi.

Petteri Järvinen huomauttaa, että suomalaisten televisionkatselu ei juurikaan ole lisääntynyt, vaikka kanavien määrä on moninkertaistunut. Suomessa tällä hetkellä käytössä oleva digitv-teknikka on jo vanhentunut ja viimeistään kymmenen vuoden kuluttua se on taas vaihdettava uudempaan. Ehkä ei kannattaisi pönkittää mediataloja edellyttämättä niiltä selkeää sunntautumista tulevaisuuden toimintaympäristöön.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: