Katainenkin myönsi: kusessa ollaan

tiistai, helmikuu 24, 2009 1:37 | Kategoria(t): politiikka | Jätä kommentti
Avainsanat: ,

Viime vuoden syyskuun puolivälissä Jyrki Katainen vakuutteli, että Suomessa ei ole syytä huoleen maailman talouslaman takia. Marraskuun alussa EU:n komissio totesi, että euroalue on virallisesti taantumassa, mutta Katainen oli hiljaa kuin kusi sukassa. Nyt valtiovarainministeri povaa tälle vuodelle 4,4 prosentin miinuskasvua ja ensi vuodelle vielä isompia pakkaslukuja.

Minä varoittelin lamasta jo syyskuun puolivälissä. En uskonut ”meitin herrojen” hyssyttelyä, kun suuren maailman mediassa julkaistiin toinen toistaan huolestuttavampia uutisia. Tämä todistaa jälleen kerran, että ei kannata jäädä Suomen median uutisoinnin varaan, jos haluaa tietää, mitä maailmalla tapahtuu.

En kylläkään usko, etteikö Katainen olisi jo syksyllä tiennyt, missä oltiin ja ollaan menossa. Jos ei tiennyt, ei hänen pitäisi olla valtiovarainministeri. Jos taas tiesi, herää kysymys, miksi hän vääristeli totuutta.

Hyvä, että edes nyt puhutaan asioista vähän realistisemmin. Tuo 4,4 prosenttia miinusta saattaa hyvinkin toteutua, mutta takkiin voi tulla enemmänkin. Sen myönnän toki, että juuri nyt ei ole mahdollista tehdä täsmäennustuksia miinuskasvun suuruudesta.

Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että kusessa ollaan. On hyvä, että hallituskin sen lopulta suostuu myöntämään. Nyt olisi hyvä kertoa kansalle sekin, miten sieltä aiotaan rämpiä kuivalle maalle. Ettei sitten tule kenellekään yllätyksenä.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: