Sekava Twitbear

keskiviikko, helmikuu 25, 2009 21:35 | Kategoria(t): internet, web 2.0. | 2 kommenttia
Avainsanat: ,

Ehdin jo tässä päivänä muutamana havaitsemaan Twitterissä buzzia tuoreesta asiasta nimeltä Twitbear. Jannekin kertoi siitä lyhyesti toissapäivänä. Kun koko homma on vielä suljetussa beta-vaiheessa, en alkuun ajatellut siitä sen kummempaa. Tänään pääsin kuitenkin omilla silmilläni tätä uutuutta katsomaan, kaunis kiitos Sun äidille kutsusta.

Twitbearin sanotaan olevan ”ikäänkuin Twitter”, mutta siinä pitäisi oleman mahdollisuus tehdä kommenttiketjuja ja tämän pitäisi kuulemani mukaan tapahtua samoin kuin Jaikussa. Miten se sitten siellä on tapahtunut, sitä en tiedä, kun sinne minua taas ei ole kutsuttu ja kuulemani mukaan koko Jaiku olisi nykyisin lähinnä koomassa.

Etusivulla aukeava käyttöliittymä on ulkonäöltään kovasti Twitterin kaltainen. Sama näkymä aukeaa myös klikatessa linkkiä ”Hot topics”.

Linkissä ”Everyone” avautuu ilmeisesti koko Twitterin käyttäjäkunta. Vaikka tässäkin ruutukaappauksessa sattumalta on kaksikin minulle tuttua käyttäjää, joita molempia Twitterissä seuraan, on suurin osa luonnollisesti vieraita ihmisiä.

Omat tweetini (”You”) näyttävät olevan ajan tasalla. Nämä on siis tehty Twittertissä, osittain myös Tweetchatissä.

Tässä kohtaa meni sormi suuhun. Linkki ”Following” avaa tyhjän sivun, joka väittää ettei löytänyt seuraamieni ihmisten tweettejä, vaikka niitä olen tänäänkin lukenut Twitterissä satoja. Ja juuri tässä kohtaahan minun pitäisi voida tehdä niitä viestiketjuja tuttavieni tweetteihin. En tietenkään ryhdy etsimään tuttuja heinäsuovista nimeltä ”Hot topics” ja Everyone”.

Kun sitten katson muutaman satunnaisesti valitun käyttäjän jätöksiä niin Twitterissä kuin Twibearissäkin, huomaan, että ne eivät lainkaan vastaa toisiaan. Kummassakin ympäristössä on tweettejä, joita toisesta ei löydy. Miksi ihmeessä?

En suoraan sanottuna oikein ymmärrä, mitä sellaista pitäisi voida tehdä Twitbearissä, mitä ei voi tehdä Twitterin käyttöliittymässä. Ja tuosta Twitbearin käyttöliittymästä ei naapurin vainukoirakaan ota selvää. Yritän kuitenkin päästä asiasta jotenkuten jyvälle, jotta tulokas saisi reilun mahdollisuuden vakuuttaa minut tarpeellisuudestaan.

Sain muuten liittyessäni viisi kutsua edelleen jaettavaksi. Annan ne halukkaille siinä järjestyksessä, kun pyydetään. Läpinäkyvyyden takaamiseksi otan huomioon vain kommenteissa esitetyt pyynnöt, mukaanlukien myös tämä postitus.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jos Larkolla menee sormi suuhun, niin Helenalla olisi jo pää kiemuralla. Eli, minun on viisasta pärjätä ilman tätä autuutta.

  2. Twitteriä voisit kyllä kokeilla huviksesi. 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: