Alexander Stubb sosiaalisessa mediassa

perjantai, maaliskuu 27, 2009 13:05 | Kategoria(t): blogosfääri, internet, web 2.0. | 2 kommenttia
Avainsanat:

Ulkoministeri Alexander Stubbin blogi on jo jonkun aikaa ollut Google Readerissäni. Vaikka sisältö on hiukan virkamiesmäistä, saa blogista kohtalaisen käsityksen siitä, millaisten asioiden parissa ulkoministeri puuhastelee. Ruotsin kollegan Carl Bildtin blogi antaa samasta asiasta huomattavasti paremman kuvan, mutta tavallaan puolue- ja virkaveljien postitukset täydentävät toisiaan, kun niitä rinnakkain seuraa.

Tähän saakka en ole tuntenut tarvetta kommentoida Stubbin blogissa, mutta toissapäiväinen postitus Kazakstanin diktaattoripresidentin Mursultan Nazarbajevin valtiovierailusta inspiroi postittamaan kysymyksen:

Ei sitten tullut puheeksi sellaiset pikkuasiat kuin demokratia ja ihmisoikeudet?

Kommentti jäi postittamisen jälkeen odottamaan hyväksymistä. Jokainenhan tekee bloginsa kommenteille kuten parhaaksi katsoo ja ulkoministerin blogiin varmaankin ilmestyy runsaasti myös trollikommentteja. Niinpä en aluksi ajatellut asiasta sen kummempaa.

Eilen sain sitten sähköpostia Minna Kokkoselta ulkoasiainministerin kabinetista:

Tervehdys!

Ulkoministeri Stubb on muuttanut blogikommentointia ja toivoo, että hänen blogikommentoinnissaan käytettäisiin koko nimeä. Hän julkaisee kommentit vain ”omalla nimellä”. Halutessasi osallistua kommentointiin pyydän ystävällisesti, että lähettäisit viimeisimmän kommenttisi koko nimelläsi. Kiitos!

Muistan kyllä, et Stubbin blogissa olisi aikaisemmin ollut harkintaa kommentoinnista, mutta tuommoinen rajoite olisi kyllä hyvä olla näkyvissä jo kommenttia postitettaessa. Stubb tietysti päättää itse, millä edellytyksillä hänen blogissaan kommentoidaan. Jos yleisesti käyttämälläni puhuttelunimellä ja blogini takaisinviitteellä varustettu kommentti ei kelpaa, niin en sitä ole tyrkyttämässä. Noilla eväillä olen kylläkin tunnistettavissa munaskuita myöten.

Sinänsä mielenkiintoista, että juuri Alexander Stubb näyttää luottavan etu- ja sukunimen kirjoittamiseen autentisoinnin välineenä. Nimittäin Twitterissä esiintyy aktiivisesti juuri Alexander Stubbin nimellä ja kuvalla ilmeinen feikki. Ehkä ulkoministerillä on vielä vähän opittavaa sosiaalisista verkostoista ja web 2.0 -ympäristöstä.

Herää myös kysymys, kuka Stubbin blogia oikeastaan kirjoittaa. Ministerin avustajien yhteystiedoissa Minna Kokkosen titteliksi ilmoitetaan osastosihteeri. No ilmeisesti blogia toimitetaan ainakin Ulkoministeriöstä käsin, toisin kuin Twitter-sivua.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. v-m hakola ilman linkkiä näkyy kelvanneen, joten aika mielivaltaiselta vaikuttaa tuo moderoinnin linjaus. Tai ainakaan minä en ole koskaan kuullut, että jonkun etunimi olisi v-m.

    Joka tapauksessa olet oikeassa siinä, että tuollaisen vaatimuksen pitäisi olla näkyvissä jo kommenttilomakkeessa.

  2. Stubbin kabinetti tietysti päättää itse, millä tarkkuudella moderoi. Kun toisaalta useimmissa blogialustoissa kommentoijasta jää jälki IPtä myöten, niin se on ihan sama, millä nimellä kommentin kirjoittaa ja onko linkkiä vai ei. Mutta jokainen ymmärtää asian omalla tavallaan, niin myös ministerit.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: