Rööperissä nimbataan

torstai, huhtikuu 30, 2009 6:04 | Kategoria(t): helsinki | 2 kommenttia

NIMB eli not in my back yard nostaa päätään Punavuoressa. Rööperiläisillä ei ole mitään pakolaisten vastaanottokeskuksen perustamista vastaan kunhan sitä vaan ei perusteta Rööperiin. Punavuorelaisten mielestä vastaanottokeskus sopisi paremmin Kontulaan.

Kontulalaisena en sorru vastanimbbaamiseen. Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että pakolaisia otettaisiin vastaan Kontulassa. Rööperiläisten ehdotuksessa arveluttaa kuitenkin se, että heidän mukaansa pakolaiset pitäisi sijoittaa purettavaksi aiottuun entiseen vanhustentaloon. Eli pakolaiset asukoot purkutuomion saaneessa hökkelissä, jossa vanhustenkaan ei enää kelpaa elää! Pääasia että pysyvät kaukana Rööperistä.

Sosiaalilautakunnan jäsen Vesa Hack kertoo blogissaan punavuorelaisten kaoottisesta asukasillasta ja käsittelee sen vastapainoksi kysymystä asiallisesti.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kyllä tähän nimbaamiseen on sorruttu monella muullakin taholla. Minä olen vastustanut päihdenuorten asuntolaa Laajasaloon lasten leikkikentän viereen. Mm. Voi olla muitakin. Vastustus lähtee useimmiten täysin omanapaisesta ajattelusta. Punavuoressa on kyse siitäkin, että täytyykö Helsingin kalleimmalla asuinalueella olla pakolaishotelli.

    Hirvensalmelle nykyisin oikein toivotaan pakolaiskeskusta, että koulut täyttyisivät. Eikä minulla ole mitään sitä vastaan. Saattaisin jopa pyrkiä vapaaehtoiseksi kotouttajaksi.

  2. Tuota kalleusargumenttia on käsitelty hyvin Vesa Hackin blogipostituksessa. Jos kalleille alueille ei päästetä muita kuin rikkaita ja oikeanvärisiä, niin segregaatiokehitys voimistuu. Pahimmillaan voi sitten käydä niinkuin Ruotsissa, jossa palokunta ei uskalla mennä sammuttamaan tahallaan sytytettyjä autonrenkaita Malmön Rosengårdissa vaan tarvitsee poliisin suojelusta alueelle mennäkseen. Ruotsissa tosin segregaatiopolitiikkaa on harjoitettu 40 vuotta, mutta niitä virheitä ei pidä mennä kopioimaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: