Eurooppaa eikä Suomea varten

lauantai, Touko 2, 2009 18:52 | Kategoria(t): eu, politiikka | Jätä kommentti

Kepu pelaa kuuleman mukaan presidenttipeliä. Ennenaikaista hötkyilyä, kun vaaleihin on sentään aikaa lähes kolme vuotta. Se ei kuitenkaan ole tämän postituksen pääaihe.

Aasinsillan tarjoilee Kepun eurovaaliehdokas Esa Härmälä huomauttamalla, että ainakin eurovaalit on käytävä ensin. Niistä puhuessaan Härmälä sitten sortuukin pehmoisiin:

”Poliittisen keskustelun painopisteen tulisi nyt olla Suomen etujen turvaamisessa EU:ssa seuraavalla parlamenttikaudella. Vuosina 2009–2014 uudistetaan muun muassa EU:n budjetti ja sen suurimmat osa-alueet, maatalouspolitiikka ja aluekehitys. Suomella on tosi paljon pelissä”

No ei tasan ole europarlamentti mikään suomalaisten edunvalvontaorganisaatio. Siellä säädetään direktiivejä koko Eurooppaa varten ja lähtökohtana on oltava koko Euroopan etu. Joissakin yksittäisissä kysymyksissä se saattaa olla ristiriidassa Suomen kapeiden etujen kanssa ja silloin voi ehkä neuvottelemalla saada poikkeuksia. Esimerkiksi maataloustukien pekkarointi ei kuitenkaan sellainen asia ole. Päinvastoin koko EU:n maatalouspolitiikka on pantava uusiksi.

Härmälä ei suinkaan ole yksin asennevammansa kanssa. Kepulaiset yleensäkin suhtautuvat poliittiseen toimintaan kunnallisella, valtakunnallisella ja Euroopan tasolla siten, että omalle peruskannattajakunnalle mitataan ulos niin paljon resursseja yhteisestä potista kuin suinkin pystytään. Tämä on sitä kuuluisaa Kepun siltarumpupolitiikkaa, jonka takia en koskaan ole edes harkinnut Kepun äänestämistä enkä luultavasti koskaan tule harkitsemaankaan.

Euroopan parlamentti ei ole olemassa Suomea vaan Eurooppaa varten. Varsinkaan se ei ole olemassa siksi, että kepulaiset siellä pekkaroisivat.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: