MSN Messenger asentautui viimein

keskiviikko, Touko 6, 2009 20:54 | Kategoria(t): tietokone | 7 kommenttia

Minulla ei oikeastaan ole hinkua käyttää MSN Messengeriä. Muutaman tuttavan kanssa se kuitenkin on operatiivisin yhteudenpitokanava. Tähän saakka olen näitä tuttavia varten olemassaolevan Hotmail-tunnukseni kautta onnistunut kommunikoimaan Ubuntussa juoksevalla Pidgin Inernet Messenger -nimisellä ohjelmalla. MSN:n lisäksi samaan käyttöliittymään voi lisätä myös Googlen ja Yahoon käyttäjätunnukset eli itsessään ohjelma on sangen näppärä.

Kun joulupukki toi (tai itsehän ostin) läppärin, jossa oletusarvoisesti on Windows Vista, asensin sinne tietenkin Ubuntun pääasialliseksi käyttöjärjestelmäksi. Windowsia käytän vain muutamiin nettikameraan liittyviin tarkoituksiin. Joulukuussa ajattelin kuitenkin asentaa läppärin Windows-osioon MSN Messengerin. Se jäi kuitenkin yrityksesksi ja päättyi tällaiseen solvaukseen:

Microsoft ei tietenkään vaivautunut selittämään, mikä seikka ”system policyssa” estää ohjelman asentamisen. Veikkaan sen liittyvän siihen, että kieltäydyin Pikkupehmeän tarjoamista lisämausteista kuten selaimen avaussivun muuttaminen, MSN:n hakukoneeen asettaminen oletukseksi, tietojeni träkkäys jne. Jätin asian sikseen ja ajattelin pärjääväni ilman meseäkin kunnes eilen ilmeni tarvetta käyttää sitä ollessani Windows-osion puolella.

Kun muistin mainiosti joulukuisen kokemuksen, yritin etsiä asennustapaa, jolla välttyisin koko paketin tyrkyttämisestä. Hyvän ystäväni avulla löysin asennustiedoston, jonka piti sisältää ainoastaan Messenger eikä mitään ylimääräistä. Imaisin sen talteen, mutta asentamisen kanssa kävikin näin:

Vai vielä koodia perään soittamaan, unohtakaa koko juttu! En todellakaan ryhdy soittelemaan kahden euron puhelua saadakseni koneeseeni triviaalin ohjelman, jonka varsinainen käyttötarve on loppujen lopuksi vähäinen.

Yritin jatkaa asennusta ilman koodia, mutta se antoi tietenkin oman herjansa:

Tässä vaiheessa päätin yrittää Windows Live -ohjelmapaketin asentamista siten, että rastitin pois kaikki muut ohjelmat paitsi mesen. Asennuksen loppuvaiheessa ilmestyi tällainen välilehti:

Kahteen ensimmäiseen ruutuun oli ärsyttävästi pantu rastit. Millä helvetin oikeudella Microsoft olettaa, että suostuessani asentamaan heidän Messengerinsä haluan ilman muuta myös vaihtaa selaimeni avaussivua ja ensisijaista hakukonetta? Poistin rastit ja ja painoin nappia ”Continue”. Oletin, että saisin saman ”system policy” -virheilmoituksen kuin joulukuussakin, mutta yllätyksekseni mese suostuikin asentautumaan ja myös toimii odotetulla tavalla. Kun järjestelmässäni ei neljän kuukauden aikana ole tapahtunut oleellisia muutoksia, voinee päätellä, että Microsoft on muuttanut omaa ”policyaan”.

Kaiken kaikkiaan koko asia sujui Microsoftille tyypillisesti: paljon vaivaa, sekoilua ja sadattelua, jonka tuloksena voi pluspuolelle kirjata triviaalin saavutuksen. Uneksin edelleen siitä, että pystyisin lopullisesti dumppaamaan Windowsin.

Mainokset

7 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. […] tarkvarajupp masinasse paigutada. Kes tahab üksikasjade kohta teavet saada, võib pikemat soomekeelset sissekannet […]

 2. Jep. Töissä onnistuin juuri männäviikolla atk-tukemme muuttamaan käyttöoikeuteni rivimiehestä ”tehokäyttäjä” -statukseen, jolloin saan itse ajaa työkoneellani paikallisesti .exe-tiedostoja (esim firefoxin päivitykset, harva se päivä tulevat java-päivitykset, adobe updaterin päivitykset ja mitä saatanaa vielä) – otin nimittäin kuukausi sitten sellaisen ”policyn” että aina kun wintoosa herjasi asentamaan jotain päivityksiä, soitin tukeen ja sanoin ”tuletko etänä koneelleni mulla on tässä yksi asennus johon ei pääse kuin adminin tunnuksilla”. Noin viidennentoista etäaasennuspyynnön jälkeen hemmo Oulussa kyllästyi minuun ja ylensi tehokäyttäjäksi.

  Nyt pitää vielä hommata siihen rekisterinputsaajat ja muut windowsissa välttämättömän siivousvehkeet. Teet viisaasti kun ajat linuxia uudessakin koneessasi.

 3. Kunhan vaihdan nettikamerani Logitechia paremmin avointa lähdekoodia tukevaan, niin vähenee Windoosan käyttötarve tasan yhden Skypen videopuhelun verran päivässä. Sen jälkeen tulen tarvitsemaan Ikkunoita vain sellaisiin flash-virityksiin (esim videon striimaaminen suorassa lähetyksessä) jotka jostain syystä kieltäytyvät tunnistamasta kameran mikkiä Linuxissa.

 4. Mitä kummaa? Onko se vain Suomen ongelma? Meillä täälläpäin on mesen asennus käynyt ilman mitään lisäyksiä vaan muutamassa minuutissa. Rastit vaan pois ja menee…

 5. Tässä tarvittaisin ikkunalogia vastaamaan (vrt. sovjetologi) 😛

 6. Jos olisit jouluna kokeillut vielä kerra, se olis ehkä jo sitten onnistunut.
  / ikkunoiden ihmeellisessä maailmassa toistuvasti nähty ilmiö

 7. Ehkä niin, mutta silloin kyrpiinnyin koko hoommaan. 😛


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: