YLE:n vaalikone erehtyi rankasti

tiistai, Touko 12, 2009 9:51 | Kategoria(t): eu, politiikka, vaalit | 5 kommenttia
Avainsanat:

YLE:n vaalikoneen tulokset menivät kohdaltani pahasti metsään. En aio äänestää yhtäkään ehdokasta tai edes puoluetta kymmenen kärjessä listalta. Sopimattomien puolueiden ja ehdokkaiden suhteen ei ole huomauttamista: sopimattomia ovat.

Vaikka tulos meni poskelleen, on tunnustettava, että YLE:n kone on hyvä. Lähes kaikkiin kysymyksiin löytyi vaihtoehto esitettyjen joukosta ja kysymykset liittyivät oleellisesti europarlamentin toimialaan. Vika on siinä, mitä ei kysytty.

Euroopan parlamentissa on jo nyt käsitelty monia oleellisia tietoyhteiskuntaan ja Internetin vapauteen liittyviä asioita. Näiden merkitys kasvaa tulevan parlamentin aikana. Ihmeellistä, että YLE ei kysy yhtään kysymystä koko vaalien tärkeimmästä teemasta! Sen perusteella minun ratkaisuni syntyi helposti: koska Piraattipuolue ei kyennyt asettamaan ehdokkaita, äänestän Jyrki Kasvia, joka lähes ainoana Suomen Eduskunnassa näistä asioista jotain ymmärtää.

Tässä tämä YLE:n vaalikoneen tulos, jolle anna viihdearvon. Tosin vaalikoneilta ei voi enempää edellyttääkään.

Mainokset

5 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Nina af Enehjelmin näkemykset itseasiassa ovat aikalailla Piraattipuolueen linjoilla tekijänoikeusasioissa. Suosittelen lukemaan blogia!

  2. Enehjelmiä koskee sama kuin Kasviakin: olen hänen kanssaan paljossa samaa mieltä, mutta on myös asioita, joissa olemme eri mieltä. Ero on siinä, että Kasvilla on reaalinen mahdollisuus tulla valituksi joten häntä äänestämällä käytän ainoan ääneni optimaalisesti.

  3. […] Tiistai, toukokuu 12, 2009 at 17:50 | In eu, politiikka, vaalit | No Comments Tags: vaalikoneet YLE:n vaalikonneesta poiketen sain MTV 3:n koneelta paremman tuloksen. Jyrki Kasvi sijoittuu kahdeksanneksi ja 20 […]

  4. […] did two Finnish surveys on the election of the EU Parliament earlier today and received mixed results as expected. […]

  5. […] ratkaisua ei tällä kertaa tarvinnut kauaa pähkäillä. Kuten jo YLE:n vaalikonetta testatessani mainitsin, olisin äänestänyt Piraattipuoluetta, jos piraatit olisivat kyenneet asettamaan […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: