Vammaiskuljetus tökkii taas

torstai, heinäkuu 2, 2009 7:55 | Kategoria(t): byrokratia, hölmöily, helsinki | Jätä kommentti

Vammaisten ja vanhusten kuljetuspalvelu pelasi Helsingissä loistavasti niin kauan kuin jokaisella palveluun oikeutetulla oli X kappaletta taksiseteleitä kuukaudessa.Taksin sai vapaasti tilata tai halutessaan hypätä mittarilla odottavaan vossikkaan. Asiakkaan omavastuu oli muistaakseni kaksi euroa.

Joitakin vuosia sitten ryhdyttiin hakemaan säästöjä ja rakennettiin monimutkainen systeemi. Palvelutaso romahti ilman että oleellista kustannussäästöä olisi tapahtunut. Kuljetus piti tilata etukäteen ja säästöä kuviteltiin saavutettavan saman suunnan  kyytejä yhdistelemällä. Vanhukset ja vammaiset eivät kuitenkaan liiku suunitelman vaan voimiensa mukaan. Niinpä autot olivat  säännöllisesti myöhässä ja varsinkin paluukyydin saaminen oli varsinaista arpapeliä.

Minäkin olen sitä herkkua muutaman kerran maistanut. Muistan hyvin, kuinka hauskaa oli viedä dementoitunutta ja vaikeasti liikkuvaa lähiomaista hammaslääkärin vastaanotolle metrolla, koska tilauskeskus ei osannut puoli tuntia ennen hammaslääkäriaikaa sanoa, missä asianmukaisesti tilattu auto mahtaa olla. Onnen kaupalla silloin sentään jokseenkin ajoissa ehdittiin, paluumatkalla puristettiin sitten mehut niin saattajasta kuin saatettavastakin.

Tätä hullunmyllyä on silloin tällöin uudistettu ja jokaikinen kerta siitä seuraa suuri sekaannus sekä paljon tuskaa ja harmia asianosaisille. Näin näyttää käyneen tälläkin kertaa. Taksiseteleiden korvaaminen keskitetyllä kuljetuspalvelulla oli suuri virhe; korjattiin sellaista, mikä ei ollut rikki. Ja jostain syystä tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa myöntää virhettä ja palata siihen ainoaan järjestykseen, mikä toimii oikeasti eikä vain paperilla.

Ja samma på svenska:

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: