Hyviä kysymyksiä sosiaalisesta mediasta

maanantai, heinäkuu 6, 2009 1:15 | Kategoria(t): internet, sosiaalinen media, web 2.0. | 2 kommenttia

Mikael Jungner esittää joukon äärimmäisen hyviä kysymyksiä ”uudesta mediasta”, jota itse ehkä kutsuisin mieluummin sosiaaliseksi mediaksi. Samassa Mikael vastaa saamaansa arvosteluun, josta kirjoitin edellisessä postituksessani. Näitä on hyvä pohdiskella esimerkiksi erilaisissa ”saunavaliokunnissa”.

Edit: Itse videossa esiintyykin läpikäyvänä terminä ”sosiaalinen media”. ”Uusi media” on vain otsikossa.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kysymyksiä on paljon, riittävästi sekä kattavasti aiheesta, kiitos. Mikä on virallinen maailma, sekö joka tekee virallisisia päätöksiä ja joka niiden myötä puuttuu sosiaalisen maailman sotkuiseen verkostoon? Miksi vain yksi sukupolvi? Onhan sosiaalisen verkoston käyttäjissä jo toisen tai kolmannen polven osaajia, näin näen asian. Voiko maailmaa muuttaa, voi toki. Jokainen muuttaa sitä omilla valinnoillaan, aina. Samoin asioista voi sopia joidenkin henkilöiden kanssa. Kun sopijoita tulee riittävästi, he ovat uusi vastavoima voimattomuudelle ratkaista asioita.

    Ja uskonhan minä, kun sitäkin vielä kysyttiin. Nimenomaan siihen, että ihminen on varsin pätevä keksimään paineiden alla itselleen sopivia ratkaisuja, jotka ovat joskus perin järkeviäkin. Suomalaisesta luovuudesta en enää kovinkaan kehuvasti puhuisi, kun teot ovat jääneet tekemättömiksi visioiksi. Jospa tähän ottaisi globaalin katsantokannan ja arvailisi, koska Norjasta tulee tekijöitä tai Armeniasta tai Hollannista tai Karibialta, ei sitä koskaan tiedä, missä jollakulla välähtää maailmanlaajuisesti leviävä idea toteutuksineen päivineen ja veijoineen.

  2. Ei tarvitse katsoa kuin noin 60 kilometrioä etelään nähdäkseen, että muualla tehdään asioita, joista ”virallisen maailman” kanssa täällä ei ole voitu ”luovuudesta” huolimatta sopia. Jos kukaan ei tee edelleenkään mitään, niin viimeinen lähtijä voi sitten ystävällisesti sammuttaa valot.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: