Mediamaksu on mätä

keskiviikko, marraskuu 11, 2009 7:55 | Kategoria(t): media | Jätä kommentti
Avainsanat:

Mediamaksua ajetaan kansalaisten niskaan kuin käärmettä pyssyyn. Houkuttimena hyvinvoivalle enemmistölle tarjoillaan 224,30 € hintaisen tv-maksun vaihtumista 175 € hintaiseen mediamaksuun. Eli venkoilematta sanottuna televisiottomat subventoisivat toisten töllöttämistä.

Nyt valtiovaltakin on huomannut, että köyhimmät kansalaiset eivät jaksa tätä uutta rasitusta kantaa. Sosiaali- ja terveysministeriössä on asetettu työryhmä pohtimaan, miten ryöstövero voitaisiin kompensoida pienituloisille. ”Tämähän se juuri on hankalaa”, sanoo osastopäällikkö Raimo Ikonen työryhmän lähtökohdista.

”Helpointa tämä olisi hoitaa verotuksen kautta, mutta nämä ovat ihmisiä, joilla ei ole verotuloja, joten ei auta sekään”, Ikonen pohtii.

Ei tässä mitään hankalaa ole! Hoidetaan mieluummin verotuksen kautta YLE:n rahoittaminen. Silloin se ei rassaa niitä, joilla ei ole verotettavaa tuloa ja muut osallistuvat kustannuksiin kantokykynsä mukaan aivan kuten kaikkien muidenkin valtion menojen suhteen on tapana. Ei mikään muukaan valtion kustantama toiminta ole rahoitusautomaatin suojeluksessa.

Mediamaksu on mätä. Onhan se nyt omituista, että keksitään yhden julkishallinnollisen firman tarpeisiin ikioma vero, joka rikkoo kaikkia progressiivisen verotuksen periaatteita. Virkamiehet miettivät nyt, miten tämä vääryys voitaisiin köyhille korvata. Hyvä niinkin, mutta selkeintä olisi tehdä ainoa järkevä johtopäätös eli romuttaa koko mätä mediamaksu.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: