Tuleeko juniin vessamaksu?

keskiviikko, joulukuu 30, 2009 15:50 | Kategoria(t): internet, liikenne | 7 kommenttia
Avainsanat:

Pauliina Mäkelä ja Mikko Manninen (t)viittaavat Ilta-Sanomien uutiseen, jonka mukaan VR ryhtyy varustamaan kaukojunia nopealla nettiyhteydellä. Itsessään positiivisen kuuloinen uutinen. Ihmetystä herättää lähinnä se, miksi vasta nyt, mutta parempi toki myöhään kuin ei silloinkaan.

Uutista tarkemmin lukiessa suu rävähtää kuitenkin ihmetyksestä auki:

Vielä ei ole tiedossa, onko nettiyhteys matkustajille ilmainen vai veloitetaanko siitä lisämaksu. Tähänkin kysymykseen saadaan VR:n mukaan vastaus tammikuussa.

Haloo, VR! Tulkaa ihmeessä 2000-luvulle! Internet on nykyisin perusinfrastruktuuri siinä missä vesi ja viemärikin. Nettiyhteys on peruspalvelu, jonka tulee kuulua junalipun hintaan. Vai onko kenties aikeissa vaatia lisämaksua vessankäytöstäkin? Myös tupakalla käymisestä voitaisiin periä maksu niissä junissa, joissa on tupakkakoppi. Ravintolavaunuunkin voisi myydä maksullisia pääsylippuja. Pimeällä ajalla voisi laskuttaa sähkömaksun vaunuosaston valaistuksesta. Puhumattakaan lämmityksestä pakkasilmalla.

Juu, kyllä minä tiedän, että Suomessa on tapana rahastaa ja kupata, mutta järki se on oltava kerjätessäkin. Toki ymmärrän, että nopean yhteyden hankkiminen on VR:lle kustannus. Sitä kannattaisi kuitenkin tarkastella investointina. Maksuton yhteys toisi suurella todennäköisyydellä lisää matkustajia juniin eli investointi kuoleutuisi lisääntyvän liikevaihdon myötä, puhumattakaan asian PR-arvosta. Minä en ainakaan käyttäisi maksullista junanettiä ja saattaisinpa jopa valita jonkun muun matkustusvaihtoehdon, jos junassa surffaamisesta pyydetään maksua.

Mainokset

7 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Niin, ja kulujen kattamiseen bruukataan käyttää junalipuilla kerättävää tuottoa. Joita muuten VR taas ylihuomenna nostaa, tietää Viima, Ikkunapaikalla blogissaan.

  2. Voisin suostua maksamaan korotettuakin hintaa lipusta, jos ei ryhdytä junan infrastruktuurin osasien hyödyntämisestä erikseen velkomaan.

  3. Älä nyt, hyvä mies, anna niille lisää ideoita…

  4. Kyllä ne varmaan on näitäkin jo ehtineet harkita. Parempi, että tulee yleisempään tietoon 😛

  5. Miten olisi, jos kaikille kansalaisille märättäisiin junienkäytön perusmaksu? Sen voisi liittää television uuteen lupamaksuun. Tulisi kätevästi perittyä kumpikin yhdellä maksukuitilla. Valtio säästäisi siinäkin. Erikseen jäisi siis maksettavaksi enää varsinainen junalippu.

  6. Ehdottomasti seuraavaan hallitusohjelmaan.

  7. Jos kanssakansalaisissani löytyy noinkin suurta maksuvalmiutta, voin tuskin luottaa siihen, että syntyisi vastarintaa, puhumattakaan kansalaistottelemattomuudesta. Taidanpa mahdollisimman pian muuttaa ostamaani asuntoon ja sanoa teille tänne jääville ”Ähakutti!” 😛


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: