Kun on tämä sananvapaus

torstai, maaliskuu 11, 2010 17:02 | Kategoria(t): blogosfääri, sananvapaus, sosiaalinen media | 4 kommenttia

Sain äsken sähköpostiini vaativassa ja suorastaan käskevässä sävyssä kirjoitetun kirjeen. Eräs henkilö vaati minua poistamaan ”mauttomista” blogeistani kaikki maininnat yhdistyksestä, jonka puheenjohtaja hän on. Olin muutamia vuosia sitten itsekin k.o. yhdistyksen puheenjohtaja.

Jouduin tuottamaan seuraajalleni pettymyksen. Ilmoitin, etten aio poistaa blogeistani mitään ja kerroin lisäksi, että hänellä ei ole mitään oikeutta esittää sellaisia vaatimuksia. Suomessa kun toistaiseksi vielä on voimassa perustuslain takaama sananvapaus.

Mainokset

4 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jopas on herkkähipiäinen puheenjohtaja

  2. Kuten Facebookissa jo sanoin, ei ihminen ilmeisesti ymmärrä, miten Internet ja hakukoneet toimivat. Hänen mielestään Googlen hakutuloksista syntyy vaikutelma, että ”mauttomissa” blogeissani olevat yhdistystä koskevat kirjoitukset olisivat yhdistyksen sivuilla, mutta etsijä joutuu Googlen linkkiä klikatessaan lukemaan ”mautonta” blogiani. Sillehän kumpikaan meistä ei voi mitään, miten Google hakutuloksensa ryhmittelee.

  3. Hyvin toimittu: sanavapaudesta on pidettävä kiinni! Mutta älä ollenkaan murehdi, noita kummallisia herkkähipiäisiä on paljon. Itse olen joutunut sanomaan suorat sanat oman paikkakuntani erään oppilaitoksen rehtorille, kun tämä vaati anteeksipyyntöä siitä, että olin kirjoittanut hänen oppilaitoksensa toiminnasta hiukan arvostelevaan sävyyn. En pyytänyt anteeksi vaan sanoi miehelle heti kärkeen, että hivenen tutustuisi perustuslakiimme.

    Hämmästyttävän monet eivät uskalla myöskään tehdä esim. minkäänlaista yleisönosastokirjoitusta lehteen, koska luulevat joutuvansa mielipiteineen jotenkin huonoon valoon tai muuten kärsimään. Kritiikkiä, aika rajuakin, on pakko sietää ja aina on mahdollisuus tehdä vastine.

  4. Olen sittemmin vaihtanut kirjeitä tämän puheenjohtajan kanssa. Hänen mielestään blogisisältöni on guuglatessa ”liian lähellä” yhdistyksen omia nettisivuja, josta syystä heidän ”imagonsa vääristyy”. Sen lisäksi, mitä tuossa edellisessä kommentissa Helenalle sanoin, kehotin häntä kysymään neuvoa joltakulta, joka ymmärtää nettiä ja hakukoneita. Edes Saksassa eivät tällaiset perustelut ole oikeudessa menestyneet ja se on sentään yksi eniten sananvapautta Internetissä rajoittavista EU-maista.

    Mainitsin myös, että tästä asiasta riiteleminen tulee yhdistykselle erittäin kalliiksi (koska en voi tätä hävitä) ja että se vasta yhdistyksen imagolle gutaa tekeekin, jos ryhtyvät oikeustoimiin entistä puheenjohtajaansa vastaan rajoittaakseen hänen perustuslaillisia oikeuksiaan. En halua vahingoittaa yhdistystä ja en siitä syystä ole maininnut sen enkä puheenjohtajan nimeä. Jos perusteettomista vaaatimuksista ei kuitenkaan luovuta, mainitsen molemmat pahassa valossa eikä se siinä tapauksedssa rajoitu minun pieniin blogeihini.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: