Norttijuttua

torstai, huhtikuu 8, 2010 23:16 | Kategoria(t): tupakka | Jätä kommentti
Avainsanat:

Merkittävä osa tähän blogiin päätyvistä satunnaisista guuglaajista löytää tiensä tänne etsiessään tietoa tupakan hinnoista Virossa. Kun on kysyntää, niin pitää myös olla tarjontaa; panen tähän tuoreimmat havaintoni punaisen Nortin hinnoista Suomessa ja Virossa. Kuvassa ovat sulassa sovussa vierekkäin Suomesta ja Virosta ostetut norttiaskit.

Suomessa aski punaista Norttia maksaa tasan 5 euroa, Virossa taas jokseenkin 3 euroa. Samalla hinnalla eli 30 eurolla kartonki Norttia myydään myös Tallinkin laivoilla. Virosta ostettu Nortti maksaa siis 60 % Suomen hinnasta.

Hintasuhde on Viron eduksi vieläkin edullisempi, jos lasketaan nikotiinimilligramman hinta. Havaitsin nimittäin suureksi hämmästyksekseni, että Suomen Nortissa on nikotiinia vain 0,9 mg, virolaisessa taas 1,0 mg savuketta kohden. Näin ollen Virosta ostettu milligrammallinen norttinikotiinia maksaa 0,15 senttiä (3 euroa jaettuna 20:lla). Suomessa milligramman laskennallinen hinta on 27,8 senttiä (5 euroa jaettuna 20:lla jaettuna 9:llä ja kerrottuna 10:llä, jotta saadaan vertailuhinta). Virossa ostettu syöpäkääryleen milligramma nikotiinia maksaa siis 53,96 % vastaavasta Suomen hinnasta.

Aikaisemmin Norttia on myyty yleisesti eri puolilla Tallinnan keskikaupunkia, mutta nyt monessa paikassa sen myyminen on lopetettu. Esimerkiksi Asemantorilta Norttia ei enää saa, Keskustorista ei ole havaintoa. Virukadun tupakkakioskit (kukkakioskien vieressä) sitä vielä myyvät, palloileehan sillä seudulla paljon suomalaisturisteja eli poroja. Kun hinta laivalla on sama kuin kaupungissa, kannattaa Nortit tietysti ostaa merellä. Syön melkein yhden norttiaskin, jos Tallink saisi päihinsä lopettaa Nortin myymisen.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: