Kuka on Suomen bestis?

tiistai, kesäkuu 29, 2010 3:03 | Kategoria(t): ruotsi, suomi, viro | 5 kommenttia

Kuten Rutosin ulkoministeri Carl Bildt kertoo, on Suomen ja Ruotsin uusilla pääministereillä tapana käydä toistensa luona kylässä ennen kuin menevät muualle ulkomaille. Niinpä kävi Mari Kiviniemikin eilen Tukholmassa moikkaamassa Fredrik Reinfeldtiä. Tänään hän matkustaa Tallinnaan, jossa tapaa presidentti Toomas Hnedrik Ilvesen ja pääministeri Andrus Ansipin.

Virolla oli itsenäisyyden palautumisen jälkeen tapana, että presidentti ja pääministeri kävivät ensimmäisenä Suomessa. Kun huomattiin, että Suomesta kuitenkin mentiin ensin Ruotsiin ja vasta sitten Viroon, muuttui myös Viron protokolla. Ensin käydään Latviassa ja vasta sitten Suomessa.

Ymmärrän kyllä, että meitä suomalaisia asuu enemmän Ruotsissa kuin täällä Virossa. Siitäkin huolimatta olisi Suomen pääministereillä ja presidenteillä syytä miettiä, kuka on paras kaveri eli bestis. Viro ja Suomi eivät koskaan ole valloittaneet eivätkä miehittäneet toisiaan. Molempia ovat valloittaneet ja miehittäneet sekä Venäjä että Ruotsi.

Hyvä, että Kiviniemi tulee käymään bestiksen luona, mutta olisi sietänyt tulla tänne ensin.

Mainokset

5 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Oletko muuttanut vakituiseksi Viroon?

 2. Olen täysin samaa mieltä kanssasi: ensin Viroon, sitten vasta vanhan vallanpitäjän luo.

  Virolaiset ovat sukulaiskansaa. Jo pelkän kielen takia pitäisi suhteita entisestään lämmitellä, ei vain tehdä tylyja viinanostomatkoja Viroon. Viron kielen harrastusta pitäisi edistää – mahtaako olla monessakaan työväenopistossa viron alkeiskursseja, jatkokursseista puhumattakaan?

 3. Työväenopistoista en osaa sanoa, mutta ainakin Tuglas-seura järjestää kielikursseja.

 4. @ Helena: Jostain syystä Akismet pyydysti kommenttisi spämminä enkä huomannut sitä heti. Nuhtelin Akismetia tämän johdosta.

  Vastaus kysymykseesi on myönteinen.

 5. Tiedoksi, että ainakin pääkaupunkiseudulla työväenopistot, erilaiset muut iltaopistot jne. järjestävät viron kielen alkeis- ja jatkokursseja. Syksyllä alkaa aina vähintään yksi alkeiskurssi Helsingin työväenopistossa, samoin Helsingin aikuisopisto (yleensä) ja tietysti Tuglas-seura!

  Jotkut muutkin yhdistykset järjestävät kursseja, jos löytyy tarpeeksi halukkaita. Itse olin 2 vkon viron kielen kurssilla Tartossa TSL:n kautta yli 10 v. sitten (juu, unohdin kaiken =D).


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: