R.I.P. Pentti Linnosvuo

perjantai, 6 elokuun, 2010 17:21 | Kategoria(t): henkilökohtainen | 3 kommenttia

Olympialaisissa kaksi kertaa kultaa ja kerran hopeaa voittanut Pentti Linnosvuo on kuollut 77-vuotiaana. Kaikki me kerran kuolemme, mutta tämä uutinen koskettaa minua, koska elämäni polku risteytyi Linnosvuon kanssa kerran kauan sitten.

Elokuussa 1965, muutamaa päivää ennen kahdeksatta syntymäpäivääni, loukkaannuin vakavasti liikenneonnettomuudessa. Syy oli omani: juoksin varomattomasti silloisen Porvoontien, nykyisen Itäväylän, yli pysäkillä seisovan bussin takaa. Pentti Linnosvuolla ei ollut mitään mahdollisuutta havaita autonsa eteen säntäävää pikkupoikaa.

Linnosvuo toimitti minut onnettomuuspaikalta Herttoniemen ensiapuasemalle, josta minut lähetettiin Auroran sairaalaan. Siellä makasin pari viikkoa. Toivuin ihmeen kaupalla vammoistani, joita tässä en ryhdy luettelemaan.

Sairaalassa ollessani Pentti Linnosvuo kävi pariinkin kertaan minua tervehtimässä ja oli myöhemminkin yhteydessä perheeseeni. Hän oli aidosti kiinnostunut tervehtymiseni edistymisestä. Onnettomuus oli suuri järkytys molemmin puolin.

Itselläni on tapaamisistamme lämpimät muistot. Pentti Linnosvuo oli suuri urheilija ja lämminsydäminen ihminen. Otan osaa hänen omaistensa ja läheistensä suruun.

Lepää rauhassa, Pentti-Setä!

3 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kaunis kirjoitus!

  2. Tähän on vaikea kirjoittaa kommenttia, mutta Äitis sanoo sen just niinkuin se on. Olet todella kauniisti osannut kirjoittaa murheellisen tapahtuman kaikkineen.

  3. MUN IDOLI JA SUURI SUOSIKKI


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggaajaa tykkää tästä: