Kasvisruoka, sosiaalinen media ja Helsinki-Tallinna Euregio Forum

torstai, syyskuu 9, 2010 14:34 | Kategoria(t): helsinki, internet, sosiaalinen media, suomi, tallinna, viro | 2 kommenttia
Avainsanat:

Helsingin kaupunginvaltuutetut saavat edelleenkin syödä lihaa kokouksiensa yhteydessä. Aiemmin tänä vuonna valtuusto päätti, että kaupungin kouluissa on yksi pakollinen kasvisruokapäivä viikossa. YouTube’ssa oleva videokooste valtuutettujen talvisesta kasviskeskustelusta on yksi katsotuimpia kunnalliseen päätöksentekoon liittyviä tallenteita.

Videotallennetta ei ole koostanut eikä julkaissut Kaupunginkanslia eikä mikään muukaan kaupungin hallintoelin. Tästä voimme päätellä, että jos itse et ole omatoimisesti läsnä sosiaalisessa mediassa, kertovat siellä tekemisistäsi toiset. Ja tästä saankin aasinsillan tänään englanninkielisessä blogissani julkaisemaani postitukseen, joka liittyy ensi viikolla Tallinnassa pidettävään HHelsinki-Tallinna Euregio Forum -tapahtumaan.

Foorumissa vedän yhdessä Barbi Pilvren kanssa työryhmää ”bloggers, portals and social media”. Työryhmän Facebook-sivulle olen koonnut linkkejä käsiteltäviin teemoihin liittyviin postituksiini. Niiden tarkoituksena on herättää keskustelua asiaan liittyvistä kysymyksistä.

Olen kiitollinen kaikista kommenteista. Niitä voi esittää joko asianomaisten postitusten yhteydessä tai Facebook-linkin perässä. Tulen käyttämään saamaani palautetta ryhmän työskentelyssä eli kommentoimalla voit vaikuttaa foorumin keskusteleuihin tulitpa sitten itse paikalle tai et.

Edit: Tämä ei mitenkään liity Helsingin kasvisruokadebattiin eikä sen käsittelemiseen sosiaalisessa mediassa, mutta vähintään epäsuorasti kysymyksiin, jotka kuuluvat foorumissa sosiaalisen median työryhmän alaan. Niinpä merkitsen sen tähän, ettei pääsisi unhotumaan. Ainakin @Pietari_ ja @haloefekti nimittäin tvittasivat Ilta-Sanomien uutisesta, jonka mukaan Oulun kaupungille ahkerasti palautetta lähettävä kansalainen oli saanut yksittäiseltä kaupungin työntekijältä asiatonta, joskin varmaan sydämenpohjasta lähtenyttä vastapalautetta.

Mainokset

2 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. …että tällaista asiaa, josta esim. Virossa ei tulisi koskaan yhtä kiivasta keskustelua tällä teemalla ja kyseisestä asiasta. Ihmisen hampaatkin muistuttaa ennemmän tiikerin kuin lehmän omiaan (tutkikaa googlesta eläinten ja ihmisten sekä kasvissyöjien eläinten hampaita) joten hyvät ihmiset: syökää lihaa ja jatkuvasti! Tämä typerä juttu Suomen vallanpitäjien suusta on todellakin paskapuhetta jokaisessa mielessä.

  2. No joo, itse foorumissa keskusteltiin paljon asiallisemmista aiheista kuin kasvisruoka. Työryhmän keskusteluista on tallennekin, jonka pyrin jossain vaiheessa saattamaan jakeluun, ainakin jossain muodossa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: