Myllyaitta – Kvarnmagasinet

tiistai, joulukuu 7, 2010 20:13 | Kategoria(t): helsinki | Jätä kommentti
Avainsanat:

Myllypuro-Seura on julistanut Myllypuron uuteen ostariin tulevan asukastilan nimikilpailun. Kilpailuohjeissa opastetaan nimiehdotuksen tekemistä seuraavasti:

Asukastilan nimen tulee sopia Myllypurossa vallitsevaan nimistöön, joka pohjautuu myllyyn/tuulimyllyyn. Sen tulee olla lyhyt, mieliin tarttuva, puheessa sujuva ja helposti lausuttava, internetissä ja muussa mediassa käytettävä ja ruotsinkielessä toimiva. Nimiehdotuksen tulee kohdistaa asukastila juuri Myllypuroon.

Täydellinen kilpailuohje ja asukastilan havainnekuva pdf-tiedostoina.

Nimiehdotukset tulee lähettää 31.1.2011 mennessä sähköpostilla myllypuroseura@gmail.com tai etanapostilla Myllypuro-Seura ry, Myllymatkantie 1 B 14, 00920 Helsinki (kuoreen merkintä nimikilpailu). Ehdotuksen voi myös jättää Myllypuron lehtisalissa olevaan Myllypuro-Seuran postilaatikkoon.

Kun en kuitenkaan tätä myöhemmin muistaisi, lähetin äsken seuraavan nimiehdotuksen:

Ehdotan Myllypuron uuden ostoskeskuksen asukastilan nimeksi Myllyaitta, ruotsiksi Kvarnmagasinet.

Wikipedian mukaan myllyaitta on jalka- eli varvasmyllyn tuuleen käännettävä myllyrakennus.  Näin ollen nimi soveltuu Myllypurossa vakiintuneeseen nimistöteemaan.

Myllyssä tuotetaan jauhamalla jauhoja, jotka ennen jalostamista varastoidaan aittaan. Kokoustilassa taas jauhetaan asioita ajatuksiksi, joista saattaa myöhemmin jalostua toimenpiteitä. Välittömästi jauhamisprosessin päätyttyä ajatukset varastoituvat asukastilassa kokoustavien aivoihin ja muistiinpanoihin. Jalostaminen toimenpiteiksi tapahtuu myöhemmin jauhantaan osallistuneiden sekä muiden asiaan vaikuttavien tahojen vuorovaikutuksena. Vertaus tuuleen kääntämisestä on erityisen sopiva, koska kokouksissa jauhettavat asiat liittyvät oleellisesti kulloinkin vallitsevaan tuulensuuntaan ja -voimakkuuteen.

Sekä myllyaitta.fi että kvarnmagasinet.fi -domeeni on tällä hetkellä Ficoran verkkotunnuspalvelussa vapaana. Vapaina ovat myös vastaavat domeenit mm. päätteillä .com .org .net ja .eu

Muuten, havainnekuvasta selviää, että asukastila tulee sijaitsemaan myllypihalla. Aittahan on piharakennus jos mikä. Tätäpä en muistanut perusteluissani mainitakaan joten mainitsenpahan tässä.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: