Valtaosa eläkeläisistä luonut tuttavuuksia netin ulkopuolella

keskiviikko, tammikuu 19, 2011 19:29 | Kategoria(t): huumori, pöyristyttävää | 3 kommenttia

Neljällä viidestä 65–107 -vuotiaasta on IRL-kavereita, joita he eivät ole tavanneet koskaan netissä. Tieto perustuu Pelastakaa Vanhukset -yhdistyksen 65–107 -vuotiaille  suunnattuun kyselyyn, johon vastasi vajaat 800 eläkeläistä.

Kyselyn mukaan ensikontakti uuteen ihmiseen voi toteutua lähes minkä tahansa lähiökuppilan tai senioriyhteisön kautta. Kaveruussuhde voi alkaa niin bussipysäkillä seistessä kuin hedelmäpelin pelaamisenkin yhteydessä. Vanhusten mielestä kynnys keskustelun aloittamiseen on matalampi, kun ei tarvitse ensimmäiseksi kirjautua sisään netin keskustelupalstalle.

Joka viides on saanut IRL-kaveriltaan kiusallisia tai epämiellyttäviä ehdotuksia. Ehdotukset olivat lähes poikkeuksetta seksuaalisia. Vanhuksilta oli kyselty kokoa, pyydetty edes puhumaan rivoja tai ehdoteltu päiväkahviseuraa.

Kyselyyn vastanneista suurimmalla osalla oli kuitenkin toimintastrategia epämiellyttäviin kontaktinottoihin ja ei-toivottuihin ehdotuksiin. Kiusalliseksi muuttunut kaveri poistetaan muonavahvuudesta, käsketään suksia vittuun tai jätetään huomiotta.

”Vaikka valtaosa vanhuksista osaa onneksi päättäväisesti torjua epämieluisat yhteydenotot, tämä ei kuitenkaan oikeuta näitä yhteydenottoja. Kyselyn mukaan harva vanhus kuitenkaan osaa mieltää itseensä kohdistuvat seksuaaliset kommentit ja lähestymisyritykset vääränä saati rikollisena toimintana,” sanoo Pelastakaa Vanhukset ry:n reaalielämän turvallisuustyön päällikkö Vihtori Lettula.

Lue myös: Valtaosa teineistä luonut tuttavuuksia netissä (HS)

Mainokset

3 kommenttia »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ja taas oppii. Että on olemassa yhdistys Pelastakaa Vanhukset ry. Enpä heti osaa päättää mitä ajatella.

  2. Loistavaa. Tämän voi vastedes linkittää kun tulee puhe internetistä kuin se olisi jokin arkitodellisuuden ulkopuolinen taikamaailma.

  3. Lisäksi alkuperäisessä uutisessa on tiettyä käänteisen ikärasismin makua.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: