Schubakilla syyt ja seuraukset sekaisin

sunnuntai, marraskuu 4, 2012 11:33 | Kategoria(t): sosiaaliturva | Jätä kommentti
Avainsanat: , ,

En ole viitsinyt ottaa pultteja tästä ”perjantai-illan yksityisajattelusta”. Päätin olla reilu Schubakia kohtaan ja tutustua hänen ajatuksiinsa ilman ennakkoluuloja. Sen perusteella on todettava, että perjantaiajattelussa ovat syyt ja seuraukset menneet sekaisin.

Ei lapsia tehdä siksi, että saataisiin lapsilisää vaan päinvastoin. Nillä Lapsilisillä ei läheskään kateta lapsista aiheutuvia lisäkustannuksia, puhumattakaan siitä, että tienattaisiin viinarahaa. Lapsenteko ansaintamielessä on vahvasti miinusmerkkinen yritys.

Myös opintotuessa Schubakin syy/seuraus -logiikka ontuu. Opintotuki ei ole syynä siihen, että työnantajat aivan liian usein vaativat työnhakijoilta korkeampia tutkintoja kuin hommat edellyttäisivät. Se ei edes ole venyvien opiskeluaikojen syy: ei yliopistolla roikuta siksi, että saataisiin opintotukea. Valmistumista hidastaa se, että opintojen ohessa on käytävä töissä, jos ei halua velkaantua korviaan myöten.

Opintotuen poistaminen johtaisi siihen, että on pakko ottaa enemmän opintolainaa tai käydä entistä enemmän töissä. Opintoajat pitenisivät ja velkaantuminen lisääntyisi. Työnantajien koulutusvaatimuksiin toimenpiteellä ei olisi mitään vaikutusta.

En vieläkään ota pultteja, mutta suosittelen vastaisuudessa ennen perjantai-illan ajatusten julkaisemista käymään niiden logiikan uudestaan läpi maanataina, kun ei enää olla viihteellä. Lähetä-napin painaminen Facebookissa on niin kirotun helppoa, että usein unohdetaan ajatella ennen sitä.

Mainokset

Jätä kommentti »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
Entries ja kommentit feeds.

%d bloggers like this: